Gamla prispokaler och kaffeskedar som bara skräpar?

05 februari 2020 jonas olsson
Gamla prispokaler och kaffeskedar som bara skräpar?

Har du ett skåp fullt med gamla prispokaler? En del kanske du själv har vunnit och är  jättestolt över, men de andra? De som är ärvda eller som du knappt vet var de kommit från, med okända namn och gamla årtal. Det kanske är dags att frigöra lite plats? Kaffeskedar som ligger fint  i sina etuier, hur ofta använder du dem? Aldrig? Nej, många använder aldrig gamla bestick i silver, hur fina de än är, de ligger där och samlar damm. Men, de har ett värde, ett silvervärde. 

 

Dags att sälja av lite av det som inte används

Har du bestämt dig för att rensa ut och inte behålla allt som inte används? Då kan det vara en god idé att ta en  titt på https://www.saljaguldmalmo.com/ och sälja silver. Då får du dagspriset på silver och är det bestick och några pokaler så blir  det snabbt en bra slant. Pengar som man kan använda till annat. På samma sätt kan du sälja även guld eller mynt och frimärken. Äldre svenska mynt har ett  silverinnehåll som brukar ligga på mellan 40-80 % av totalvikten. Säkert finns det en burk gamla mynt, som annars bara skräpar, som du kan sälja.

 

 

Osäker på vad  du har? Nysilver eller silver? 

Många gånger är det svårt att avgöra  vad det är man har i lådorna. Gamla nysilverbestick kan se fina och silvriga ut, men då ska man titta efter stämplar. Tycker du att det är knepigt att tyda stämplar, kan du alltid kontakta en uppköpare online och fråga. Erfarna värderare hjälper dig att tyda stämplar och värderar din föremål. När du sedan bestämt dig och vill sälja silver, kontaktar du uppköparen och får ett pris. Det kan vara ett välkommet tillskott i kassan. Då kan du köpa något du verkligen tycker om och kommer att använda.

Fler nyheter