Verkstadsbesök med jämna mellanrum

04 december 2019 jonas olsson
Verkstadsbesök med jämna mellanrum

Största flertalet av oss, vi som inte skruvar själva, håller med om att äga en bil är förenat med att då och då behöva uppsöka en verkstad. Ibland kan man behöva akut hjälp om något har gått sönder, och då vill man att professionella och erfarna bilmekaniker ska ta sig an uppdraget. Men det är också minst lika viktigt att tänka på att med jämna mellanrum se till att serva bilen för att undvika att det blir några större fel på den. Visste du till exempel att oljan ska bytas efter ungefär 1000 mils körning eller att avgassystemet kan behöva ses över efter 3-6 år? 

 

Inte bara reparationer 

När man söker upp en Bilverkstad i Stockholm eller någon annan stans i Sverige är det skönt om man kan få hjälp med så mycket som möjligt när det gäller bilen. Alltså inte bara att laga och serva den utan kanske även få den tvättad och rekondad och kanske också få däcken bytta efter säsong. För visst känns det väldigt fräscht att få sätta sig och köra i väg i en hel och ren bil, som nästan kan kännas som ny, där det enda du behöver tänka på är att ha bränsle i tanken. 

 

 

Prislistor på nätet

Om man har rätt kunskaper kan man förstås laga sin bil själv och då behöver man ju så klart möjlighet att köpa reservdelar. Det kan man ofta göra på verkstäder. Även då brukar det vara bra att ta hjälp av verkstadspersonalen för att få rätt delar som passar just det märke och den modell av bil som du har. Att laga bilen, oavsett om man gör det själv eller lämnar in den på verkstaden, brukar kunna kosta en rejäl slant och en del företag tillhandahåller prislistor via sina hemsidor för att kunden i förväg ska veta ungefär hur mycket reparationen kommer att gå på.

Fler nyheter