Vegansk mat nära dig

27 januari 2020 Lily Hansen
Vegansk mat nära dig

På jakt efter vegansk mat i stockholm men vet inte riktigt var du ska leta? Inga problem! Hjälp finns att få på Gastrogates hemsida. Där kan man läsa recensioner av olika restauranger och snabbt hitta ett perfekt lunchställe. Hel-veganska restauranger är inte alltid lätt att hitta, men där finns en hel del ställen som erbjuder många veganska alternativ. På Gastrogate kan man t.ex. söka efter Govindas som erbjuder både vegetarisk och vegansk mat och hitta sin närmsta restaurang, se deras meny och mycket mer. Klicka in på länken och se själv https://govindas.gastrogate.com/. 

 

Bra för magen, bra för miljön

Inte bara är en köttfri diet bra för miljön men det är också bra för kroppen. Inte behöver man kött för att bli stor och stark, utan allt fler studier visar att grönsaker ger minst lika bra, om inte bättre effekt som att äta kött. Har man dock inte tagit steget än att helt och hållet byta över till en vegansk diet är det smart att äta på veganska restauranger för att få inspiration. Då blir det lättare att komma på idéer på maträtter att laga själv och för att få en känsla för hur god vegansk mat faktiskt kan vara.

 

 

Vegansk mat är fantastiskt gott

Stockholm är en stor stad med fantastiskt många matmöjligheter. Här hittar man kök från världens alla hörn och givetvis är det inte bara typisk svensk mat som har veganska alternativ. Mycket mat från andra länder är i grund och botten veganska då många länder vanligtvis inte konsumerar lika mycket kött som vi i Sverige. Mycket asiatisk mat till exempel är till grunden vegansk och sedan kan man betala extra för ett köttalternativ. Thai, Sri Lankesiskt, ja allt du kan tänka dig, finns att hitta så länge man vet vart man ska leta.

Fler nyheter