Välj flyttfirma i Linköping

24 mars 2022 patrick pettersson

editorial

När man väljer flyttfirma i Linköping kan det vara bra att tänka på vissa saker. Det första brukar vara det som är praktiskt och ekonomiskt. Börja med att ta in offerter från flera olika flyttfirmor. Kontrollera att flyttfirman har ett yrkestrafiktillstånd. Ha klart för sig vad man vill ha hjälp med.

Skriv ett skriftligt avtal där det framgår exakt vad de ska göra. Priset ska vara tydligt och klart innan affären dras igång. Det är bra att tala om hur många flyttlådor som ska flyttas, vilket datum flytten ska ske och självklart även vart de ska flyttas. Inom landet eller utanför. 

Flytta är ett riktigt slitgöra

Det är ett slitigt jobb att flytta åt andra. Ju mer information ett flyttbolag får desto bättre är det. Om det ska flyttas riktigt tunga möbler kan de behöva använda selar. Det kan behövas extra personal, vilket är rätt så vanligt när det är pianon och flyglar som flyttas. 

Man bör vara noga med att beskriva allt som finns i nuvarande boende. Gå igenom rum för rum. Berätta vilka rum det står tunga möbler i. Ytterligare information som om de färdigpackade kartongerna är tunga eller lätta är också bra att dela med sig av. 

 

flyttfirma Linköping

 

Magasinering kan vara bra

En del vill ordna med allt i samband med flytten. Andra föredrar att det sköts av flyttfirman. Har man en tidslucka mellan två boenden kan det behövas lite tid med magasinering av bohaget. Har man packat allt i förväg är det lättare att beräkna hur mycket som ska iväg. 

Det gäller att vara säker på datum och att flytten blir av. En annan bra sak att ta reda på är om det går att avbeställa flytten. Då ska man även ta reda på vilka villkor som gäller i samband med det. Kolla in din flyttfirma i Linköping.

Fler nyheter