Undvik detta då ni säljer ert guld

10 april 2020 william eriksson
Undvik detta då ni säljer ert guld

Funderar ni på att göra er av med de där gamla guldsmyckena som ni aldrig använder? Bismarck-länken som ni fick i studentpresent eller ringen som ni fick ärva och som ändå inte passar. Samlar man ihop allt gammalt guld som man har hemma och som man ändå inte använder kan man tjäna en hel del med lite tur. Det finns flera uppköpare av guld men det gäller att vända sig till den rätta. Den som erbjuder högst pris per gram är inte alltid den som betalar mest i slutändan. Inte sällan kan det tillkomma extra avgifter, så det gäller att fråga runt hos ett par stycken och inte sälja till första bästa gulduppköpare. 

 

Den lokala guldbutiken brukar kunna hjälp till och värdera

Är man nyfiken på vad ens smycken är värda kan man gå till sin lokala guldsmedsbutik och låta dem värdera dem. I en smyckesbutik är personalen dessutom utbildad och kan berätta om smyckena kan säljas vidare och har ett andrahandsvärde eller om de bara kommer att smältas ner. Smycken som har ett andrahandsvärde brukar inbringa mer än guldsmycken som smälts ner. Har smyckena ett andrahandsvärde kan det vara en god idé att vända sig till ett auktionshus i stället och försöka sälja smyckena där. Då ökar chansen att få bra betalt.

 

 

Ibland inbringar smyckena mer pengar om de säljs på en auktion

Ska man sälja guld till en uppköpare ska man vända sig till ett par stycken olika. Det kan hända att de värderar smyckena lite olika och kanske att någon missar en sten som faktiskt kan vara värd en del. En seriös uppköpare har inga dolda avgifter och erbjuder också kunden att sälja smycken på auktion om de tror att det kommer inbringa mer pengar. Ett exempel på en uppköpare som även säljer på auktion är; https://www.saljaguldgoteborg.se/.

Fler nyheter