Transportera smidigt

07 november 2019 william eriksson
Transportera smidigt

Rullbanor är bra för att transportera. Det kan vara att transportera människor på stora flygplatser så de slipper springa till gaten. Det kan också vara det lilla rullbanor för gods. Det kan spara många anställdas ryggar att slippa bära. Idag finns det rullbanor på marknaden som aldrig förr. Många, även mindre företag upptäcker hur smidigt och enkelt det är med rullbanor. Har du ett företag som handhar paket och tyngre varor på daglig basis kan det vara en idé att fundera på om ett rullband skulle kunna vara något för dig.

 

 

Rullband till olika ändamål

 

Det finns olika typer av rullband. De så kallade odrivna rullbanor är de som drar godset via manuell kraft eller som nyttjar en redan befintlig hastighet. Den fungerar bra för kortare sträckor eller direkt efter en driven rullbana. Drivna rullbanor är som det framgår drivna. De flesta finns i standardstorlekar men vissa företag kan special konstruera rullbanor efter ditt behov. Tänk på att det är bra om de kan vara höj och sänkbara om olika personer ska stå vid dem. En investering i rullbanor kan skapa en bättre arbetsmiljö och leda till mindre sjukskrivningar. Dessutom så blir det mer tidseffektivt än när personal behöver bära onödigt mycket. 

 

Missa inte underhållet

 

Precis som alla maskiner så behöver alla rullbanor underhåll och service. Mycket kan du göra själv genom att se till att hålla dem rena och vårda dem enligt instruktionerna. De flesta företag som säljer rullbanor kan också självklart hjälpa till med servicen. Du som äger rullbanor är den som är ansvarig för säkerheten och det gäller att tänka till. Det finns också fristående företag som arbetar med service och det kan vara bra att jämföra kostnaderna. Genom att investera smart i rullbanor och i kombination med att hitta ett bra serviceavtal kan du ha igen investeringen ganska snabbt. 

Fler nyheter