Ta tag i ditt beroende

29 mars 2019 Jenny Olsson
Ta tag i ditt beroende

Att leva med ett beroende är aldrig lätt, vare sig för den drabbade eller anhöriga. Men det finns hjälp att få. För ett friskare och bättre liv, utan beroende. Oavsett vad man är beroende av så är det en tung sak att uppleva.

https://www.rehabcentersteget.se/ som är ett behandlingshem i Skåne erbjuder behandlingar mot flera slags beroenden som sockerberoende, narkotikaberoende, spelberoende och alkoholberoende. Det som är bra med deras program är att man kan bo hemma och arbeta under tiden. Det kan ju vara så att människor i ens närhet inte vet om beroende och då är det skönt att kunna arbeta och leva som vanligt under tiden. Att dessutom bo hemma kan vara skönt. Steget som företaget heter erbjuder en professionell behandling enligt tolvstegsmodellen. Den här behandlingen passar för dem som inte kommit så djupt i sitt beroende att de inte förlorat allt. 

De som arbetar på Steget har inte bara utbildning utan har också egna upplevelser av vad olika droger kan ställa till med. Beroenden kan skilja många familjer åt. De kan också göra att man förlorar jobb och vänner och kan göra mångas liv väldigt svårt. Eftersom personalen har egna erfarenheter så vet de också vilken vrede, förtvivlan och ångest man upplever som beroende. Stegets behandling är en öppenbehandling deltid som löper över två år. Under sekretess och med ledning av terapeuter ger de kunskap och stöd som ska uppmana till att leva naturligt nyktert och bli fri från beroendet och därmed få en förhöjd livskvalitet. 

 

När beroendet väl är där kan det bra svårt att ta sig ur det på egen hand. Även om viljan finns där är det ett beroende och det kan vara svårt att veta hur man ska hantera det för att bli av med det. Den som lever med ett beroende kan bli drabbad såväl psykiskt som fysiskt, socialt och själsligen. Behandlingen sker med intag då och då och nedrivs i huvudsak som kvällsbehandling i en strukturerad form, där behandlingsplanen anpassas efter varje individ. 

Företaget har stor erfarenhet av beroende och behandlingar då det funnits i över 28 år och det har en genuin och familjär anda. ​

Fler nyheter