Spara på energin i huset

01 mars 2020 Lily Hansen
Spara på energin i huset

Det finns lite olika tillvägagångssätt för just det, men många har till exempel inte koll idag på hur mycket de betalar i el och uppvärmningskostnader. Detta kan vara väldigt kostsamt, onödigt kostsamt till och med. Om den luft man värmer upp åker rätt ut igen så är det ganska så onödiga pengar, eller hur? Alla borde se över hur mycket de betalar för sin värme och kolla över vad de kan göra för att spara på sin energi. 

 

Kvalitetssäkra ert hus med en täthetsprovning

Har ni någonsin hört talas om ordet täthetsprovning, vet ni vad det är? Det är ett enkelt sätt att se över hur tätt huset är, för ett hus som är otätt ökar energiförbrukningen och medför stora summor pengar som bara rinner iväg till ingen nytta alls. Den komfort man har i sitt hem försvinner också den litegrann, eftersom värmen försvinner ut istället för att värma upp som den ska. Det kan kännas dragigt, kallt och rått i huset, särskilt under höst och vinter. Genom att kvalitetssäkra ert hus med en täthetsprovning, kan ni spara pengar och få en ökad komfort för er inomhusmiljö. 

 

 

Spara energi och pengar

Genom att göra en täthetsprovning så mäter man upp hur mycket luft som drar både in och ut ur huset. Det tas även reda på hur pass lufttät och fuktsäker byggnaden är. En täthetsprovning utförs genom att all husets ventilation tätas tillfälligt. Därefter ökas trycket i bostaden med hjälp av en fläkt till ett tillstånd som är fem gånger högre än normalt. När rätt tryck har uppnåtts så gås alla rum i huset igenom, för att se ifall det läcker ut någonstans. På det här viset kan man se ifall det är läckage någonstans. Det är bra, för man kan då åtgärda det och på det viset spara på sin energi och sina pengar.

Fler nyheter