Solfilm är bästa sättet att skydda sig

24 mars 2019 Johan Post
Solfilm är bästa sättet att skydda sig

Solfilm är något som fler företag och privatpersoner borde upptäcka. Det är ett utmärkt sätt att avleda solinstrålning under årets varma månader och det bidrar till en bättre arbetsmiljö på kontoret. Numera är klimatsimuleringar vid nybyggnation närmast standard, men det görs även på befintliga byggnader och med dagens program tar det inte lång tid att få fram data för hela huset/kontoret och enskilda särskilt utsatta rum. Det man gör vid en klimatsimulering är att först och främst ta reda på vilka internlaster byggnaden eller rummet har. Med det menas egentligen allting som avger värme och bidrar till att värma upp rummen. Det är allt från vi människor till datorer, kaffemaskinen, micron, diskmaskinen och TV. Den här datan kan också uppskattas till stor del och det man är mest intresserad av är antalet människor och mellan vilka tider de vistas i lokalen. Därefter är det själva husets placering viktigt, alltså vart kommer solen in? Vissa fasader är ofta mer utsatta på sommaren än andra, till exempel syd-väst fasad. Det är också viktigt att ta hänsyn till kringliggande byggnader och den eventuella skuggning dessa ger.

 

Skydda dig mot UV-strålningen

Men ibland behöver man inte göra någon klimatsimulering, i sitt eget hem brukar det vara uppenbart vart solen tar sig in och vilken tid på dygnet det är som varmast. Det finns många bra sätt att skydda sig mot solinstrålning men det som fortfarande är både billigast och effektivt är just solfilm. På Best of Wrapping, https://www.bestofwrapping.se/

finns flera olika typer av solfilm att välja på i olika kulörer. Men man behöver inte bara tänka hus när det gäller solfilm det går utmärkt att använda på bilens vindrutor och naturligtvis lastbilens rutor. För yrkesföraren som ska köra långa sträckor är det viktigt att skydda sig mot skadlig UV-strålning och då är solfilmen det enda alternativet.

Fler nyheter