Släpa iväg dina prylar

06 november 2019 patrick pettersson
Släpa iväg dina prylar

När barnen flyttar hemifrån eller det är dags att flytta själv, är det praktiskt att hyra ett släp. Då har man själv kontrollen över hur många gånger man kör, hur lång tid det får ta, och i vilken ordning man gör flyttningsbestyren. Det finns företag som gärna hyr ut släp. Biltrailers finns i olika storlekar och modeller. Bara kontakta ett stort sådant företag, så hittar du det mesta i släpväg. De har släp för båttransporter och mycket annat, så du kan transportera vad du vill.

 

 

Köra till soptippen

 

Om du ska flytta, kanske du inte kan få med dig allt. Många säljer sina stora hus för att flytta in i en lägenhet, och det är mycket som måste till tippen. Alternativt kan man köra iväg det till släktingar och vänner, och ett släp är mycket bra att ha för en sådan rundtur. Man hyr helt enkelt en biltrailer för den tiden man behöver den. Det finns både öppna släp och täckta släp, så det gör inget om det kommer en regnskvätt. Du kan också lägga en presenning över dina prylar, om de bara ska till soptippen. Ibland behöver man bara göra en utrensning hemma av gamla elorglar eller uttjänta TV-apparater, för att få mer plats.

 

Biltrailers är ett flexibelt transportsätt

 

Du kan transportera mycket eller litet på ett släp, så det är helt flexibelt, men det finns gränser för hur mycket du får lasta. Har du ett B-körkort finns det en maxvikt för släpet. Den bör du inte överskrida, för blir du stoppad får du böter. Bilens registreringsnummer kan samköras med släpets, så då kan polisen kontrollera att du inte har valt ett alltför stort släp. Det skulle kunna betyda olovlig körning, med de konsekvenser det medför, så kolla att du håller dig inom lagens gränser. Uthyraren av biltrailers kan rekommendera rätt släp för dig.

Fler nyheter