Skydd vid eldsvåda

14 april 2020 william eriksson
Skydd vid eldsvåda

“Det brinner!”  Orden får alla att röra på sig så fort man hör dem. Det finns få saker som är värre än att mista sitt hem i en brand, och därför försöker man bygga så brandsäkert som möjligt. Därför är man också väldigt försiktig när det gäller saker som tar elden bortom vår kontroll, men ibland är olyckan framme… Då kan det vara skönt att veta om byggnaden man befinner sig i har brandtätning. Även om det värsta inträffar och allt går förlorat, har man åtminstone tid att ta sig själv och familjen ut ur farans väg.

 

När du ska bygga eget

Lägenheten ni bodde i var brandtät och det var ju bra. Men nu ska ni äntligen bygga eget, och det vore ju bra att följa säkerhetsnormer där också… Det ökar inte bara värdet på huset, det är också skönt att veta att barnen är så säkra som möjligt. Men vad går Brandtätning ut på? Jo, om det börjar brinna exempelvis i köket, så ska rök och eld inte hinna spridas till andra rum förrän en viss tid har gått. Under den tiden hinner ni alla vakna, ta er ut ur huset och tillkalla brandkåren, så skadan blir minimal. 

 

 

Experter på brandtätning

Du kanske inte är expert på brandtätning, men det är lugnt. Det finns flera företag som specialiserar på brandtätningsprodukter, och du kan vända dig till dem för att få hjälp. Ett av dessa heter Sewatek Oy, och är ett finländskt familjeägt företag med över 30 år i branschen. Du kan exempelvis kontakta dem för att fråga om deras lösningar för brandgenomföringar. De är färdiga att montera in, och sparar dig en massa tid och möda. Om olyckan hinner ifatt dig, kommer du att vara beredd. “Det kunde ha varit värre”, kommer du att kunna säga, “men som tur är var vi skyddade.”

Fler nyheter