Så används en omrörare i Malmö

20 maj 2021 william eriksson

Har du koll på vad en omrörare är? Oavsett bör du läsa vidare. Tillåt dig att öppna spekulationernas dörr och försök gissa dig till vad en omrörare kan tänkas vara. Du är såklart bekant med begreppet att “röra om”, men även detta kan tolkas olika. En bokstavlig tolkning får dig säkert att tänka på en slev eller visp som du kanske använder för att röra om i pannkakssmeten.  

Men du kan också tänka på en omrörare ur ett mer bildligt perspektiv. I dokusåpor som Farmen, Paradise Hotel eller Robinson är det vanligt att deltagarna talar om att de vill “röra om i grytan”. I sådana fall är vederbörande en person som ställer till med kaos. I det här fallet betyder att “röra om” att skapa oreda och kaos enbart för kaosets skull. Men låt oss gå vidare i spekulationerna. 

 

 

Rör om i vätskor

Det är fel att säga att en omrörare är till för att skapa oreda. När det gäller exempelvis pumpar är syftet det exakt motsatta. Där används visserligen omrörare precis som din visp till pannkakssmeten, den rör runt i en vätska, men den gör det för att motverka sedimentering. Det vill säga, den ska hålla vätskan ren, fin och jämn. 

Omrörare kan användas i många olika sammanhang. Det är vanligt i allt från avlopp till att bilda ström i vatten så att du kan åka Flumrider på Liseberg. Omrörare används till och med i fiskodlingar för att försäkra sig om att fiskarna får simma i friskt och rent vatten. Läs till exempel mer om hur omrörare i Malmö fungerar här: https://www.pump-pyrolysteknik.se/omrorare-malmo/ 

Ovanstående är ett perspektiv att ta med sig i beräkningen nästa gång en Big Brother-deltagare påstår sig vilja komma in i huset och “röra om”. Döm inte den personen på förhand. Hen kanske talar om att skapa en hälsosam ordning istället. 

Fler nyheter