Så hittar du den bästa hängvågen

26 april 2019 elin hansen
Så hittar du den bästa hängvågen

Så hittar du den bästa hängvågen

En hängvåg kan användas till mycket, både i hemmet men även på arbetsplatser. Det gäller bara att hitta en hängvåg som passar just det man har tänkt att använda den till. Alla hängvågar är olika. Här är allt du behöver veta för att du ska kunna hitta en hängvåg som passar just dig.

Små vågar

För dig som bara behöver en våg för hemmabruk, kan det vara mer värt att gå efter en mindre hängvåg. Dessa kan användas till allt möjligt. Det kan vara allt från att väga djurfoder till att väga din fångst när du har varit ute och fiskat. Det smarta med små hängvågar är att de inte tar upp någon plats. De är lätta att förvara, så de passar i de allra flesta hem.

Eftersom de ofta är riktigt små och lätta, är de smidiga att ha med sig i till exempel bilen, båten, husvagnen eller vart man nu kan tänkas behöva en våg. Det är helt enkelt en våg som passar de allra flesta tillfällen. Därför kan det vara värt att skaffa sig mer än en hängvåg.

Hängvågar till tyngre arbete

Om du behöver en våg som ska kunna väga flera ton, kan det vara bra att gå efter en kranvåg. Kranvågar är en typ av hängvåg som klarar mycket tyngre föremål än de vanliga hängvågarna på marknaden.
En kranvåg är användbar i de allra flesta industrier, tack vare sin tålighet och kraft.

Lätta att använda

Hängvågar är riktigt lätta att använda. Många av dem kan fås med digitala displayer, så att du tydligt kan se vikten på det du väger.

De allra flesta hängvågar är tillverkade i rostfritt stål. Det gör dem extra tåliga, men även mer hygieniska. Därför är de perfekta att använda tillsammans med livsmedel, inom sjukvården eller på andra platser där hög hygien är ytterst viktigt.

Fler nyheter