Ridskola eller ridkurs

05 februari 2020 william eriksson
Ridskola eller ridkurs

Att gå i ridskola är mångas dröm och det är oftast där man kommer igång med sin ridning. Men när man blivit lite bättre så kanske man vill utveckla vissa delar i sin ridning och då kan man gå på någon av alla de ridkurser i stockholm som erbjuds. Kanske vill man bli bättre på hoppning, dressyr eller fälttävlan? Eller så vill man slipa på någon annan detalj som man känner att man önskar bli bättre på, eller bara helt enkelt tycker är extra kul att hålla på med.

 

Ta med sin egen häst

Även om man kan få ta med sin egen häst på ridskola så är det ganska ovanligt, men när man går på någon ridkurs i Stockholm så är det istället vanligt att de som har egna hästar tar med sig dem för att lära sig tillsammans med sin häst. Och det kan vara mycket roligt och givande för såväl ryttaren som hästen att få komma iväg och träffa kompisar och lära sig något nytt en gång i veckan, eller hur ofta kursen hålls.

 

 

När och var?

En ridkurs i Stockholm kan vara en gång i veckan på en ridskola, men det händer även att ridkurser hålls under en helg eller en hel vecka. Skillnaden mellan ridkurs och ridläger är då att ridlägret pågår hela dagarna, eller till och med har övernattning, och att man lär sig många olika saker och har andra aktiviteter än att vara med hästarna. En ridkurs däremot är inriktad på det man ska lära sig inom ridningen och pågår sällan mer än ett par timmar per dag. Hästarna orkar sällan vara igång mer än så. Det som är trevligt med en ridkurs som pågår under flera dagar är att det blir en speciell sammanhållning mellan kursdeltagarna och det är också lättare att gå framåt i utvecklingen med intensivare utlärning. 

Fler nyheter