Regelbunden kontorsstädning håller medarbetarna friska

21 juli 2020 william eriksson

Att ha rent och snyggt på kontoret är minst lika viktigt som att ha det rent och snyggt hemma. Damm och smuts kan dels orsaka allergier men också sjukdomar. Ett rent kontor ökar trivseln för alla på arbetsplatsen och gör ett bra första intryck på kunder och besökare. Att kräva av sina anställda att de städar lokalerna är en dålig idé då det är bättre att de får koncentrera sig på sina ordinarie arbetsuppgifter. En korrekt utförd kontorsstädning kräver planering och noggrannhet och bör dessutom göras regelbundet.

 

Städpersonal bör få rättvist betalt

Det finns gott om städbolag som erbjuder kontorsstädning i stockholm, men även i andra städer. Det goda utbudet och konkurrensen har gjort att man idag kan få tjänsten till väldigt bra pris. Därför ska man vända sig till mer än ett städföretag och be om prisuppgift innan man bestämmer sig för vem man vill anlita. Kanske finns det också andra kontor i närheten som kan rekommendera någon städfirma? Rekommendationer är alltid bra att gå efter. Jämför priser och rekommendationer mellan olika städföretag. Lägst pris är inte alltid bäst – ett extremt lågt pris är en indikation på att företaget inte är seriöst och troligtvis inte betalar sin personal rättvisa löner.

Olika tilläggstjänster vid kontorsstädning

Fundera också över hur ofta ni vill ha städat på kontoret samt vilka veckodagar. Kanske erbjuder städföretaget även andra tjänster som att se till att förrådet med kaffe alltid är påfyllt eller att det alltid finns fräscha blommor på kontoret?
Ofta skriver man kontrakt och prenumererar regelbundet på städtjänsten, men det kan vara svårt att veta hur ofta man vill att städföretaget ska komma och städa. Därför kan det vara enklast att börja med en gång i veckan. Skulle man sedan märka att någon del av lokalerna behöver städas oftare så kan man alltid utvidga städtjänsten. Man kan även lägga till extratjänster senare. 

Fler nyheter