Paketförsändelse snabbt och smidigt

04 december 2019 patrick pettersson
Paketförsändelse snabbt och smidigt

När man ska skicka ett brev eller paket vill man oftast att det ska gå snabbt och smidigt. Man vill nte behöva tänka på mer än att packa och emballera det man ska skicka, se till att adressen är korrekt och att lämna in paketet till företaget som man valt att skicka försändelsen med. Om man ska skicka paket utomlands kan det dessutom vara en hel del krångel med att få alla uppgifter till tullen rätt. Genom att anlita ett speditionsföretag som är vana att hantera sådana ärenden kan man känna sig trygg i att alla uppgifter blir rätt och att paketet kommer fram till mottagaren utan problem eller fördröjning.

 

 

Följ paketets resa

 

Som mottagare av en försändelse är det en stor trygghet i att själv kunna följa paketets resa landet eller världen över. Detta kan man ofta göra med hjälp av kollinumret som avsändaren får när paketet lämnas in. Det knappar man in på företagets hemsida för att se var paketet befinner sig just nu och när det beräknas vara framme.

 

Många aktörer att välja mellan

 

Traditionellt sett tänker nog de flesta på posten när man pratar om att skicka brev eller paket. Dock finns det idag ett stort antal aktörer att välja mellan, oavsett om man är privatperson eller företag. Hos dhl express kan man förutom att skicka sin försändelse, även få hjälp med att beräkna pris på det man vill skicka, eller köpa förpackningsmaterial, emballage och få information om vad som gäller då man importerar eller exporterar gods. Dhl erbjuder förutom ”vanliga paket” även transporter av olika sorters farligt gods. Och till farligt gods kan faktiskt så enkla saker som kryddor, parfymer, elektronisk utrustning och kemikalier räknas. Om man behöver skicka sådant gods kan man ta hjälp av en expert inom just detta på företaget.

Fler nyheter