Lyckliga barn har inte ont i fötterna

30 maj 2019 jonas olsson
Lyckliga barn har inte ont i fötterna

Alla känner igen mottot: “Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”. Det är utan tvekan ett påstående som kommer väl till pass när det gäller barnens garderober. De flesta håller med om att det är oerhört gulligt att se de allra minsta när de är påpälsade och mest liknar sumobrottare, men den noga avvägda outfiten är det som kan rädda utflykten ifrån att sluta i total katastrof! Den avgörande detaljen för huruvida utflykten blir ett minne för livet av trevliga orsaker istället för otrevliga orsaker är vad barnen har på fötterna. Sura skor ger sura miner på både barn och förälder.

 

 

Föräldraansvar och förskola

Att vara förälder innebär att alltid vara förberedd och planera för framtiden. Att packa gymnastikpåsar och frukt. Att boka in föräldramöten och planera middagsmaten. Jag tror att många föräldrar känner igen känslan av att tiden passerat så otroligt fort när pedagogen ringer och uppmanar om att förrådet av extrakläder måste uppdateras. “När blev min unge så stor?”.

Det skall vara kläder för alla aktiviteter, extra strumpor och termobyxor och inte minst – nya skor! Gummistövlar, sandaler, gymnastikskor till skolidrotten, gymnastikskor att leka i, finskor till helgen. Listan kan göras lång! Plötsligt har fötterna vuxit två storlekar.

Lekande barn är lyckliga barn

Barnens smak kan också ändras med vindens hastighet. De där blinkande skorna som var världens coolaste igår, är inte längre vatten värda. Då är det skönt att som förälder ha ett ess i rockärmen i form av ett annat par längst bak i garderoben. Barn rör på sig något enormt. Deras små ben går som trumpinnar. Det kräver skor av kvalitet som sitter bra på foten och som ger ett bra stöd. Med bra skor kan barn leka i timmar! Barnskor är tveklöst en viktig investering.

Det är inte bara mamma och pappa som vill vara både tjusiga och funktionella!

Fler nyheter