Ledljusarmaturer fungerar vid elavbrott

21 oktober 2020 patrick pettersson

Funderar du på vad som händer vid ett elavbrott? Eller om en nödsituation skulle ske och allt ljus försvinner? Det kan vara bra att ha en plan för det, för att göra det så säkert för er som möjligt. 

Ledljusarmaturer är ett ljus som på automatik tänds när det blir elavbrott. Dessa passar bra, till exempel i korridorer eller på andra ställen som de kan tänkas sitta på, vid en utrymning. Detta är ett vitt ljus som lyser upp vägen.

Det finns vissa krav då det ska vara säkert och pålitligt att ha det. Istället för att handskas med det själv bör du ta hjälp av ett företag som kan. Det är viktigt att det installeras rätt och att det fungerar som det ska, i annat fall om olyckan är framme får ni ingen stöttning från ljuset. 

Ett kunnigt företag kommer kunna hjälpa er med vad som passar er bäst, både vilket ljus ni bör ha, och hur det ska sitta för bästa resultat. Lamporna bör inte sitta med för långt avstånd då det vid elavbrott ska kunna ge det ljus man behöver.

 

 

Flera olika ljus

Vi människor mår bra av ljus, men vi har inte alltid tillgång till solens ljus. Då finns det annat ljus som kan lysa upp åt oss. Att vi har bra ljus runt omkring oss är viktigt för vårt mående och för vår syn. 

Vet du inte själv vilket ljus du vill ha kan du alltid gå till en lampbutik och kolla på olika ljus. Där ser du hur de olika lyser samt kan få råd om vad som passar dig bäst.

Man kan välja att ha olika typer av ljus i olika rum, vill du ha ett med varm ton eller kall ton? Det är ganska stor skillnad, ibland trivs ögonen i en varmare ton och ibland kall ton. 

Fler nyheter