Konsten att hitta en bra skola

10 september 2019 patrick pettersson
Konsten att hitta en bra skola

Att hitta en bra skola för sina barn är antagligen en av de viktigaste frågorna för föräldrar. Oavsett om det rör sig om de första skolåren eller högstadiet vill man som förälder att ens barn ska få en bra utbildning i en skola med bra lärare och att ens barn ska trivas och ha kompisar. 

 

 

Den svenska skolan 

 

Sverige har ett fritt skolval vilket betyder att man som förälder kan välja vilken skola ens barn ska gå i. Det finns både kommunala skolor och friskolor att välja bland. Det är dock värt att nämna att många friskolor har ett kösystem för intagning. I vissa fall är kötiderna flera år och det kan därför vara värt att ställa sina barn i kö till flera skolor redan i förskoleåldern. Genom att göra det har man större valfrihet när det väl är dags att välja skola. 

 

Rätt skola för just ditt barn

 

Vilken skola som passar ens barn kan vara svårt att veta. Det är att rekommendera att gå på de öppna hus och liknande som erbjuds så man kan få en bild av hur skolan är och vilket arbetssätt de tillämpar. Det finns idag många skolor med olika inriktningar. Vissa skolor har ett kreativt fokus med musik och liknande på schemat, andra skolor riktar in sig på sport. Vissa skolor håller alla lektioner på engelska och en del skolor har en naturprofil där stora delar av undervisningen sker utomhus. Vissa skolor satsar på att ge eleven ett större eget ansvar och så vidare. Vad som passar just ditt barn vet bara du som förälder, och då kan det vara klokt att besöka ett par öppna hus tillsammans och se vad som känns rätt och inte. Om du letar efter en skolor i Norrköping kan Johannesskolan vara ett alternativ. Det är en skola med kristen grund som erbjuder tre olika inriktningar, media, fotboll och musik.

Fler nyheter