Kattpensionat erbjuder husrum när du är bortrest

04 mars 2020 william eriksson
Kattpensionat erbjuder husrum när du är bortrest

En vanlig anledning till att vissa tvivlar inför att skaffa katt, och husdjur överhuvudtaget, är problemet med passning när man ska ut på resa. Många tänker sig att med en katt blir man låst vid hemmet under semestertider, eftersom den fyrbenta kompisen behöver regelbunden omvårdnad. Men precis som du bokar in ett hotell åt dig själv, finns möjligheten att boka en pensionatvistelse åt katten medan du är borta. Det går också utmärkt att utnyttja så kallade kattpensionat vid andra tillfällen då det är lite krångligt att ha husdjur, till exempel vid renovering eller flytt.

 

Bekvämt boende för missen

Kattpensionat är ofta belägna i anslutning till värdens hem, och vanligtvis har personen i fråga en gedigen vana av djur. På pensionatet kan katter från samma familj bo tillsammans, separerade från andra för att undvika oönskade typer av interaktion. Vanligtvis har de boende möjlighet att vistas både inomhus och utomhus, och det brukar finnas gott om leksaker, spännande utrymmen och klösbara ytor för katterna att underhålla sig med. Precis som på vanliga hotell går det att välja mellan enklare rum och lyxigare sviter. Din familjemedlem kommer att vara så upptagen med att utforska den nya miljön, att hen troligtvis inte hinner märka att matte eller husse är ute på vift.

 

 

Säkerhet är en viktig fråga

Genom att boka in din katt på kattpensionat kan du känna dig trygg med att din kompis är i säkra händer. Ett orosmoment för vissa kan vara att katten får för sig att rymma under vistelsen. Risken för detta är liten, eftersom de flesta värdar använder sig av ett flertal säkerhetsåtgärder, som till exempel dubbla dörrar som fungerar som slussar, videoövervakning av området och även inbrottslarm. För dig som letar efter kattpensionat i Stockholm finns till exempel Norra Stockholm Katt & Hund Hotell. Läs mer och boka här: https://kattochhund.com/

Fler nyheter