Hur ska man lyckas ha rätt kikare vid rätt tillfälle

01 maj 2019 jonas olsson
Hur ska man lyckas ha rätt kikare vid rätt tillfälle

Tiden rusar förbi, inte minst de mest spännande sekunderna. En kikare kan hjälpa spänningen på traven genom att underlätta en bra skärpa i avgörande ögonblick. Man kan sitta där i bilen på väg hem från semestern och köra igenom ett främmande landskap, när det i fjärran plötsligt går att skönja två gestalter. Det börjar kännas spännande. Det är inte en vanlig syn längs vägen. Exakt vad är det som rör sig där, tänker man, stannar bilen och sträcker sig efter kikaren i handskfacket.

 

Kikare kan förflytta ett seende geografiskt på nolltid    

Med hjälp utav kikare kan de två gestalterna bli tydliga, där står två pojkar med getter runt sig. Scenariot upplevs placerat mitt framför näsan och pojkarnas tydliga minspel kan fångas upp. De skrattar mot varandra och en förnimmelse av trivsel uppstår. Ju längre tiden går ju mer värdefulla kan oförutsedda händelser i livet kännas. Korta, kraftfulla, innehållsrika stunder kan stanna i människors själar, nästan för evigt. Möjligheten att nå dem kan underlättas med rätt kikare till hands. Kikkertland är välsorterade inom området.

Vilka världar och perspektiv kan bli möjliga att betrakta

Barn kan få skärmnacke, när de sitter i timtal och stirrar in i det virtuella skeendet. Utanför rasar verkligheten fram. Kanske måste man lära barn hur de kan utöka sitt seende. En kikare kan vara ett praktiskt och handgripligt redskap. Inte ens vuxna kan förväntas känna till de skilda områden olika kikare omfattar. Här kan man få guidning om man önskar orientera sig ytterligare i detta. Kikare är utvecklade att ge möjligheter utöver våra medfödda sinnen. De kan ge ett seende där människans öga inte når utan hjälp. Det kan vara i naturen, på teatern, i mörker eller kan de hjälpa till att frambringa bilder som visar värme. Om du fortfarande inte äger en kikare kanske det vore dags att skaffa en.

Fler nyheter