Hitta rätt stol

18 mars 2019 Cecilia Olsson
Hitta rätt stol

Att investera i en riktig kontorsstol är otroligt viktigt om du vill förebygga skador, vara snäll mot din kropp och helt enkelt få en bekvämare arbetsdag. Det som är viktigt att tänka på när man ska välja sin stol är hur arbetsdagen ser ut.

Sitter du ner flera timmar om dagen är det bra att ha många olika inställningsmöjligheter så att du kan variera i vilken position du sitter så mycket som möjligt.

Sitter du bara korta perioder under din arbetsdag kan du välja en en enklare stol som har mer grundläggande inställningsmöjligheter som sitt- och rygghöjd. En bekväm sits är såklart alltid bra att ha, annars kan du i det här fallet gå mer på hur stolen ser ut.

Är det flera som ska använda sig av samma stol så är det återigen viktigt att ha många inställningsmöjligheter och tänk på att undvika en allt för smal eller bred stol.

Att köpa en stol med hjul är bra då man lätt kan förflytta sig utan att behöva resa på sig hela tiden. Där ska man tänka på att om man har heltäckningsmatta på sitt kontor så ska man köpa hjul till mjuka underlag. Ska stolen stå på exempelvis trägolv eller betong så ska du köpa hjul till hårt underlag.

Väljer man rätt stol stol så kan man minska ryggont, stelhet och andra skador som kan orsakas av för mycket stillasittande. Så välj en stol som följer kroppens rörelsemönster och passar för just dina arbetsuppgifter.

Valueshop.se kan du hitta Skandinaviens billigaste Herman Miller stolar. De har alltid gratis frakt, prisgaranti och snabb leverans. Herman Miller är ett företag som lägger stor vikt vid design, miljö, samt hälsan och välmåendet hos kunder och anställda. De jobbar hela tiden för att förbättra arbetsplatserna för sina kunder. Det märks på deras stolar som är välgjorda och ergonomiska. 

 

 

Fler nyheter