Har du ett fårskinn hemma?

04 mars 2020 patrick pettersson
Har du ett fårskinn hemma?

Inte det? Har du någonsin tänkt tanken att skaffa ett? Fårskinn är en fantastisk produkt som nog kan ha blivit lite bortglömd i en tid där det mesta helst ska vara billigt och masstillverkat. Förhoppningsvis har vi börjat backa lite från detta tankesätt för att istället gå tillbaka till det mer personliga där kvalité står i centrum. Många vill inreda med hållbara material från naturen, och där passar fårskinn in perfekt. Det ger dessutom den där speciella mysfaktorn som många letar efter.

 

Är det inte svårt att rengöra ett fårskinn?

Det behöver inte vara särskilt svårt att rengöra ett fårskinn, och det är oftast bara att kolla upp vad som gäller för just det fårskinn man köper. För att tillverka ett fårskinn av huden från ett får så garvar man den, och eftersom det finns olika sätt att garva på så behöver också skinnen skötas på olika sätt. Men, genom att fråga försäljaren eller tillverkaren av fårskinnet så kan man lätt få reda på hur det ska skötas, och vet man bara hur man ska gå tillväga så behöver det inte alls vara krångligt att ta hand om ett fårskinn.

 

 

Användningsområden för fårskinn

Ett klassiskt, äkta fårskinn kan för det första vara väldigt vackert och gör sig därmed utmärkt som en fin inredningsdetalj. Det har också bra egenskaper som ger det praktiska fördelar. Det är ett material som håller värmen fantastiskt bra, så att använda det som sittunderlag när det är svårt att få upp värmen inomhus är ett bra användningsområde. En del använder fårskinn till sina bebisar men kolla då först så att skinnet inte är behandlat med något som kan vara till skada för små barn. Ett mjukt fårskinn som är garanterat fritt från skadliga ämnen kan vara ett perfekt underlag för bebisar såväl på till exempel golvet som i barnvagnen.

Fler nyheter