Gitarren – nästintill oförstörbar

23 maj 2019 Mikael Barani
Gitarren – nästintill oförstörbar

Vid vanligt användande är det sällan gitarren behöver några reparationer. Det är egentligen rätt fantastiskt hur länge detta instrument håller utan att behöva någon form av sjukvård, så att säga. Inte ens när man låter bli att till exempel göra rätt grundläggande grejer så säger den ”Ge mig nya gitarrdelar från DanGuitar!

Eller när var det som du senast oljade in din greppbräda av rosewood?
Aldrig?
Tänkte väl det.

Egentligen ska man ju ge den lite oljig kärlek och omtanke varje gång man byter strängar… va? Har du ALDRIG bytt strängar? Och du har spelat på samma gitarr i flera år?
Urk…

Då är det på tiden att du tar en närmare titt på strängarna. Eller rättare sagt under dem. 
Ser du det där mörkgrå lagret av stalaktiter som hänger ned? De består av död hud, och säkerligen någon sorts bakterieflora som skulle kunna slå ut hela mänskligheten.

Visst går det att torka av strängarna, men förr eller senare så mister de sin klang på grund av smuts och användning.

Ett ödmjukt tips: Det är nog på tiden att du skämmer bort din gitarr ned inte bara nya strängar och olja, utan även kanske lite polering och finjustering. Eller varför inte passa på att uppgradera det där rasslande stallet medan du ändå håller på.

På Danguitar hittar du allt du behöver till din sexsträngade vän. Ja har du fler strängar än så, så kan den rutinerade personalen i denna butik i danska Grenå ändå hjälpa dig.
Låt inte avståndet avskräcka – Butiken stoltserar nämligen med blixtsnabba leveranser. Om dessa kan du bland annat kan läsa om på Trustpilot, där denna musikaffär har toppbetyg.

Kan du inte byta strängar själv så finns det gott om videor på YouTube som kan hjälpa dig. Ett tips är att köpa en liten vev till stämskruvarna, det gör jobbet enklare.

Fler nyheter