Ett restaurangbesök är som att resa

14 april 2020 Lily Hansen
Ett restaurangbesök är som att resa

Befinner du dig i Stockholm och letar efter en restaurang? Du är i gott sällskap och utbudet av restauranger är stort. Men man vill ju inte bara ha mat, för när man äter ute är det upplevelsen, miljön och servicen som – utöver utsökta smaker – avgör vilken restaurang man väljer. Annars hade man kunnat vara kvar hemma. Men att äta ute är lite som att resa, och varför inte ta sig till Italien för en kväll. På Döden i grytan i Vasastan är det som om man vore i Rom. En riktigt genuin trattoria där klassiska rätter serveras tillsammans med väl utvalda viner.

 

Genuina smaker

Man behöver inte leta längre om det är en italiensk restaurang i Vasastan som hägrar. Bara det att läsa deras meny får smaklökarna att flyga. Där samsas en lång rad fantastiska råvaror direkt från Italien med svenskt kött och utsökta tillbehör. Som exempel serveras kopparvalsad pasta från byn Gragnano som anses vara bäst i världen på just pasta. Varför inte prova den tillsammans med kolgrillad bläckfisk som ackompanjeras av het salami, med höga smaker från tomater, olivolja och pecorino. När man äter en traditionell italiensk måltid är pastan en av rätterna som följs av ytterligare smakupplevelser.

 

 

I gott sällskap på rätt plats

Att gå ut och äta tillsammans med vänner ger verkligen mervärde i livet. Att tillsammans ta sig dit och dela upplevelsen ger minnen att återvända till. Resan börjar med beslutet att gå till en restaurang. Kanske bokar man ett bord i förväg. Förväntningar skapas och när man sedan kliver in och omfamnas av miljön och dofterna är det som att lämna vardagen bakom sig. De italienska namnen på rätterna i menyn förhöjer stunden i än högre grad och tillsammans med övriga gäster är man verkligen på plats. På rätt plats för en oförglömlig upplevelse.

Fler nyheter