En extra insats behövs

02 april 2020 Lily Hansen
En extra insats behövs

De flesta har någon kroppslig skavank som de gärna skulle byta bort. Ofta går det att påverka med rätt kost, träning och en sund livsstil, men ibland spelar det ingen roll hur mycket du kämpar. Ditt komplex är fortfarande där och stirrar tillbaka på dig i spegeln. I vissa fall går det så långt att det påverkar självförtroendet och hindrar dig från att leva det liv du vill. Då kan det vara nödvändigt med en extra insats för att bli kvitt dina problem.

 

Fettsugning för specifika områden

Fett är inte bara värme och dämpning till kroppen, utan det kan också vara i vägen och ta irriterande mycket plats. Vanliga problemområden är armar, haka, mage och höfter, och det är svårt att påverka exakt var dina fettlager placeras. Du behöver inte vara överviktig för att vilja ta bort överflödigt fett, utan din kropp har valt att placera extra mycket fettceller på just ditt problemområde. Då går det att ta bort med ett ingrepp.

Numera kan fettsugning göras utan narkos, där patienten istället får en lokalbedövning. Det minskar riskerna som följer med narkos och gör det möjligt att hjälpa även dem som inte kan bli sövda.

 

 

Efter operationen

Det är såklart viktigt att du fortsätter med en hälsosam livsstil med bra kost och rörelse för att hålla din kropp i gott skick. Det är inte bara för utseendets skull, utan också för att en stark och näringsfylld kropp skapar ett bättre mående. Ta gärna hjälp av en kostrådgivare och personlig tränare för att få hållbara lösningar för din kropp. Om du däremot fortfarande upplever att ditt självförtroende är lågt så kan det vara en god idé att prata med en terapeut. Det kan finnas andra bakomliggande orsaker till din bristande självkänsla och då är det viktigt att förstå att fler operationer inte kommer lösa dina problem.  

Fler nyheter