En doktor för djuren

05 februari 2020 jonas olsson
En doktor för djuren

Veterinärer är djurens läkare och faktum är att utbildningen inte är mycket kortare och betygen som krävs för att söka in brukar vara lika höga, eftersom det är mindre efterfrågan på veterinärer och väldigt många som vill bli det. Veterinär i Hässelby blir den som har ett intresse för djur och deras anatomi och sjukdomar. Precis som för läkarutbildningen så krävs att man har ett bra grundbetyg men även att man har studerat högre nivåer av ämnen som kemi, fysik, matematik och biologi.

 

Olika slags veterinärer

Som veterinär i Hässelby väljer man vilken slags djur som man vill arbeta med och dessa specialiserar man sig på. Det kan vara kor, grisar, hästar, smådjur eller exotiska djur, och det gör att man även kan hamna på olika arbetsplatser som uppsökande verksamhet, djurparker eller djursjukhus. Anledningen till att man specialiserar sig är att djur är så olika att det är mycket svårt att kunna vårda alla slags djur på ett bra sätt. Till exempel tålighet för mediciner, möjlighet till tillfrisknande efter skada och kroppstemperatur, skiljer enormt mellan olika arter.

 

 

Varför man går till veterinären

Till veterinären går man när djuret blir sjukt eller om det skadar sig, och det kan antingen vara något enkelt som går att bota med medicin eller så kan djuret få ligga kvar för medicinering eller operation. Men man kan även gå till veterinären för att få en kontroll om djuret till exempel är gammalt och man vill veta att det mår bra. Och de vanligaste besöken hos en veterinär är för att vaccinera sitt djur eller att kastrera det. Många går även till en veterinär i Hässelby för att klippa klorna eller ta bort tandsten, som annars kan göra att djuret får ont i tänderna eller att tänderna till och med lossnar. Besök behövs även för att besiktiga valpar innan de flyttar hemifrån.  

Fler nyheter