Det man inte kan räkna ut själv…

02 februari 2020 jonas olsson
Det man inte kan räkna ut själv…

Svetten börjar pärla sig i ansiktet och käkmusklerna är hårt spända. Man tvingar sig själv att dra flera djupa andetag och hålla kvar svordomarna inombords. Hur kan det vara så svårt med den förbannade bokföringen? Det borde ju bara vara att räkna lite. När man nu klarar av allt annat i sitt företag utan problem borde man väl kunna göra det här med. Så det så.

Men det är bara mänskligt och helt normal att tycka att bokföring och redovisning är både svårt och tråkigt. Som tur är finns det också de som tycker att det kan vara till och med både roligt och utmanande att greja med siffror.

 

…kan någon annan göra åt en

Som småföretagare är det smidigt att låta någon annan sköta företagets redovisning, bokföring och bokslut. Kanske kan det även vara skönt att låta någon annan sköta sådant som lönerna och faktureringen. Den som är småföretagare i Stockholm och vill ha hjälp med att hålla koll på siffrorna kan till exempel anlita ett företag som fixar redovisning i haninge. Som småföretagare kan det vara skönt att anlita en redovisningsfirma som är van vid att arbeta med andra företag av liknande storlek som ens eget och vet vilka frågor och utmaningar som är vanliga.

 

 

Vad kan man få hjälp med?

Det finns många saker som det kan vara skönt att få hjälp med från ett proffs. Till exempel kan en del redovisningsbyråer, utöver såklart bokföring och redovisning, också hjälpa till med sådant som att ta fram underlag till banken när man behöver ta ett lån och sköta eventuella kontakter med Skatteverket. Allt kring löner, såsom utbetalningslista, lönespecifikationer, uppgifter som behövs för bokföring och skatter och kontrolluppgifter av olika slag, kan också vara en tjänst som man kan få hjälp med. Kort sagt kan en bra redovisningsfirma vara som småföretagarens ekonomiavdelning.

Fler nyheter