Det är vår tur att ta en vårtur

04 april 2020 Mikael Barani
Det är vår tur att ta en vårtur

Finns det någon bättre tid för en långtur med bilen än under våren?
Man får ha vägarna förhållandevis för sig själv och det finns gott om plats – både på hotell och ute i skog och mark. På tal om det senare, med andra ord att campa, så finns det inte någon bättre tid än just våren.

Det är som sagt lågsäsong då de flesta fortfarande arbetar och har du tur så slipper du till och med att få sällskap av myggen. Vädret kan vissa dagar vara helt perfekt – varken för varmt eller för kallt. Är du ute och vandrar så kan det till och med vara rätt skönt om det är lite kallt ute. På så sätt så for du lite motvikt mot all svett som du garanterat kommer att uppleva.

Extra kul är det ju nu när bensinpriset är nere vid strumporna. Det känns ju nästan som om att man pumpar in pengar i bilen när man står där och tankar.
På tal om det så kostar det ju som bekant annars en hel del med bil. Särskilt om den går sönder. Det gäller att hitta en Ford verkstad i Stockholm som man vet att man kan lita på, som till exempel Vallentuna Motor.

Det sista man vill är att åka ut på en campingtur med en bil som känns lite som om att den skulle kunna orsaka lite oro längs vägen. Nej, man vill ha det lugnt och fint när man är ute – utan att behöva fundera på om kärran rullar som den ska.
För lite bittert vore det ju om man skulle få svänga av till vägrenen för att vänta på assistans – med en besviken och butter familj sittandes i bilen.

Då kan det ju sluta så att man snällt får vänta in sommaren för nästa tur och trängas med alla andra.

 

Fler nyheter