Dansk design för retroälskare och trendkänsliga

05 september 2019 william eriksson
Dansk design för retroälskare och trendkänsliga

Danskarna är kända världen över för sin fantastiska stilkänsla och sitt tydliga, innovativa formspråk. Inredningsjätten &Tradition är inget undantag, och trots att företaget grundades så sent som 2010 har det snabbt kommit att tillhöra den absoluta eliten bland danska formgivare och designers. Med en riktigt vass fingertoppskänsla för både färg, form och material – flirtar &Tradition tydligt med 60- och 70-talets oslagbara retrodesigns. Den tydliga visionen och nischen har ända sedan starten gått hem mycket väl hos inredningsfantaster världen över och det danska märket lovordas titt som tätt av både kunder och kräset branschfolk.

 

&Traditions välkända lampor

Även om det retroinspirerade företaget erbjuder alltifrån ursnygga möbler och mattor till vackra detaljer och prydnadsföremål, är det utan tvekan lamporna som är &Traditions kronjuveler. Med unik design och spännande formgivningar, har företaget lyckats skapa lampor som på endast några år har blivit riktigt välkända klassiker. Den berömda Flowerpot-lampan och golvlampan Bellevue är närmast kultförklarade modeller och har med sina retroinspirerade former blivit otroligt populära. Vill du kika närmare på &Tradition och deras lampor, hittar du hela utbudet hos t.ex. webbshopen AndLight. Föredrar du istället att spana in lamporna i verkligheten, finns de naturligtvis också hos välsorterade fysiska inredningsbutiker.

 

 

&Tradition hyllar dåtid och nutid 

Designföretaget &Tradition har en klar och uttalad vision med sitt arbete och sitt formspråk, och det lyser tydligt igenom i samtliga av deras produkter. Genom att hedra prisad och älskad design från svunna tider och kombinera det med nutida trender och influenser – vill man skapa lampor, möbler och andra inredningsdetaljer för framtiden. &Traditions produkter ska stå sig länge, med designs som fortsätter att älskas över en längre tid och av material som är både snygga, hållbara och kvalitativa. Tack vare den unika och fina mixen av retro och modernt, tilltalar &Traditions produkter både den trendkänsliga, den retroälskande och den medvetna inredningsmänniskan. 

Fler nyheter