Behövs en ny kompressor?

25 februari 2020 patrick pettersson
Behövs en ny kompressor?

Ska du köpa en kompressor, finns det mycket att välja på, precis som det finns många olika verksamheter där sådana kommer till användning. Det finns kompressorer av alla de slag och konstruktioner, så du gör klokt i att rådfråga leverantören om vad de rekommenderar för dig. Ett mycket känt och respekterat märke är Chicago Pneumatic, och eftersom det säljs i 150 länder, så kan man lätt förstå att många kunder är nöjda och gärna återkommer till detta märke när det är dags att köpa ny kompressor. Länktips: http://easyair.se/

 

Stora kompressorer i verkstaden hörs

Ska man jobba i verkstaden och står nära en kompressor, är man tacksam för att den är försedd med ett ljuddämpande chassi. Det är alltså en ganska bullrig miljö, och kraftfulla maskiner kan dåna en hel del. Kanske har du gått förbi ett lekland och hört hur det låter när man blåser upp en hoppborg med en kompressor. På en industri vistas personalen i buller hela dagen, och det är stressande i sig, även om det finns hörselskydd.

Har man en förbrukning av tryckluft som är lite varierande, sparar man upp till 35 % energi genom att välja en frekvensstyrd skruvkompressor. Oljesmorda kompressorer är de vanligaste kompressorerna, men det finns också oljefria, där smörjningen sitter separat, vilket ger en renare miljö.

 

 

Serviceavtal för kontinuerlig funktion

När en kompressor står stilla och man inte kan jobba eller producera, leder det till stress och missnöjda kunder, och kanske till en missad leveranstid. Vet man att detta skulle innebära en stor nackdel för firman, är det givet att man bör teckna ett serviceavtal med en bra leverantör, så att man får en kontinuerlig översyn på sina kompressorer. Gör man det i samband med köp, kan man ofta få fem års garanti. Kolla upp alla villkor med din maskinleverantör, och byt upp dig om det behövs.

Fler nyheter