Att våga tro på en ljusare framtid

05 april 2020 Mikael Barani
Att våga tro på en ljusare framtid

Det brukar vara i de svåraste av tider som det största hjältarna dyker upp. Man kan säga att de två faktiskt hör samman – ju större svårigheter desto mer mod krävs det för att ta sig igenom dem.

Nu när det så kallade coronaviruset sprids över världen, och allt fler människor faktiskt dör av det, är vi mitt inne i en tid av prövning.
Därför är vi även inne i en tid av hopp.
Ja naturligtvis krävs också handling. Att minska risken för att utsätta sig själv och andra för viruset är såklart i fokus. Samtidigt så måste vi kunna tro på att vi, alla, även kommer att ta oss igenom detta.
Världen kommer förstås att se annorlunda ut efteråt. På vilket sätt… ja det kan bara framtiden utvisa. Däremot står det helt klart att vi måste våga tro på att detta kommer att göra oss starkare och visare.

För många av oss så är just detta med att tro något som nästan känns lite hokus-pokus. Något som är konstigt och lite underligt att ägna sig åt.
Det är inte någon större hemlighet att Sverige är ett sekulärt land där vi har en ifrågasättande hållning till en högre makt. Däremot tror vi starkt på till exempel staten och konsumtion (vilket förvisso större delen av världen gör numera). Kanske har det med andra ord blivit så att vi har ersatt vår tro på någon sorts gudom med en annan tro?

Däremot finns det fortfarande en stark tro på Gud på sina håll i landet. Om du till exempel ser till Vindruvan, som är en kristen förskola i Norrköping, så utgår deras pedagogik just från tro.
Det finns såklart flera exempel på detta och kanske kommer vi att under denna viruspandemi se allt fler som faktiskt upptäcker att de har en tro på något högre.

 

Fler nyheter