Att bli snygg i håret

06 februari 2020 william eriksson
Att bli snygg i håret

Håret gör mycket för ett utseende så de flesta är måna om att gå till en frisör för att se snygga ut i håret, men vad som man anser är snyggt är förstås beroende på eget tycke och smak och en stor påverkan sker även beroende på modet som är för stunden. Många blir influerade av någon de ser upp till, eller som ses som en modeikon. Det kan vara en modell, en skådespelerska, en sångare eller en fotbollsspelare. Och om man går till sin frisör och skaffar samma frisyr som den ikonen så kan man få känna sig lite som den och extra snygg och cool.

 

Håret som funktion

Men frisörer vet att håret fyller fler funktioner än att bara vara till för skönhet. Ett tjockt hår håller värmen för huvudet och varma dagar så kan ett tjockt och dessutom långt hår, vara påfrestande för bäraren och en bra frisör kan då ge tips på hur man arrangerar frisyren så man håller sig svalare. Samtidigt är det som en extra mössa och halsduk under kalla dagar. Håret skyddar även mot slag och rivsår, som en extra vaddering. Dessutom kan många frisörer vittna om att håret är den första barriären mot smuts och vatten, så en full kalufs kan ha många positiva effekter.

 

 

En frisör som passar

Eftersom en frisyr både ska passa och fylla rätt funktion så är det viktigt att man hittar rätt frisör i linköping som man kan trivas med. Besök hos frisören tar ganska lång tid och därför är det också lätt att man börjar prata. En frisör får ofta höra hela livshistorier och kunden kan ibland berätta saker som man inte berättat för någon annan. Den blir en så nära stund och en kund kan känna sig väldigt utlämnad till frisören, som ju styr över hur kunden kommer se ut.

Fler nyheter