Anlita en professionell advokat

17 juli 2019 jonas olsson
Anlita en professionell advokat

En bra advokat kan vara skillnaden på om du vinner ditt mål eller förlorar det. När du anlitar en advokat är det viktigt att du hittar någon som är helt inriktad på dig och ditt fall. Det är dessutom viktigt att det känns rätt för dig. Det är trots allt någon som du ska rådgöra med under en lång tid. Det är exempelvis lätt att hitta en advokat i Göteborg. Du bör kontakta en professionell firma som har bred kompetens och alltid sätter sina kunder först. 

 

Vad är skillnaden på en jurist och en advokat?

Ibland hör man advokat och jurist i samma mening, men det finns faktiskt en skillnad. Alla som kallar sig advokater måste vara medlemmar i Advokatsamfundet. För att bli medlem där krävs att man har studerat juridik och tagit en examen. Detta tar lite över fem år att göra för att bli kvalificerad. En jurist behöver inte vara medlem i Advokatsamfundet och behöver därför inte följa deras tuffa regler. Det betyder att vem som helst kan kalla sig jurist och öppna en firma. Om det anses att advokaten har brutit mot reglerna kan det bli böter på 50.000 kronor. Dessutom måste en advokat varje år gå igenom 18 timmars vidareutbildning. 

 

 

Advokat med den rätta erfarenheten 

När du anlitar en firma är det viktigt att de har rätt erfarenhet. Behöver du hjälp inom familjerätt borde du inte anlita någon som är specialiserad inom migrationsrätt. Som tur är har många firmor erfarenhet inom många områden. Det kan du enkelt kolla upp på deras hemsida. Ett annat tips är att kolla upp vad tidigare kunder har sagt om din advokat. En advokat ska alltid bevaka sin klients intressen i första hand. Kom ihåg att de faktiskt jobbar för dig. Att kolla upp vad tidigare kunder har sagt ger dig en bild av hur de behandlar sina klienter.

Fler nyheter