Advokat för olika syften

17 augusti 2019 patrick pettersson
Advokat för olika syften

Det kan finnas många anledningar till att du kan behöva en advokat under någon period i ditt liv. En advokatbyrå kan hjälpa dig med juridiska frågor och ge kompetent rådgivning. Tillsammans med dig lägger de upp en plan på hur de bäst kan hjälpa dig med ditt problem. När det gäller att anlita en advokat är det viktigt att välja någon du trivs med. Det är en person du kommer att spendera mycket tid med. En advokat sätter alltid dig och dina intressen först och har dessutom tystnadsplikt enligt lagen. Innan du anlitar en firma är det alltid värt att kontrollera vad tidigare klienter har gett för omdöme. 

 

 

Hitta rätt firma för dina behov 

 

När du ska anlita en advokat är det riktigt att du väljer en firma som har erfarenhet beträffande det specifika problem som du behöver hjälp med. En bra advokat kan vara skillnaden på om du vinner ditt mål eller förlorar det. En firma som alltid sätter sina kunder först och har många års erfarenhet inom branschen är t.ex.  http://www.dinadvokat.com/. Här kan du få hjälp inom en rad olika juridiska områden som brottmål, civilrätt och familjerätt. 

 

Skillnaden mellan advokat och jurist 

 

Du har säkert sett att det både finns advokatfirmor och juristfirmor. Det finns faktiskt en skillnad på dessa då titeln advokat är skyddad enligt lag. Det är inte titeln jurist, vilket betyder att vem som helst kan öppna en juristfirma och kalla sig jurist. Om du ska anlita en juristfirma är det därför alltid lönt att fråga vad för kvalifikationer dessa har. För att vara en advokat krävs det att personen är medlem i svenska Advokatsamfundet. Det är inte vem som helst som kan bli det. Det krävs minst en femårig juristutbildning, en muntlig examen och tre års juridiskt arbete för att få kalla sig advokat.  

Fler nyheter