Utforska träningens värld!

22 juni 2019 Mikael Barani
Utforska träningens värld!

För många av oss är träning mer än en timme på gymmet, tre gånger i veckan.
Träning och rörelse har blivit en livsstil, något som är lika nödvändigt som att andas.

De flesta resor mot denna inställning till träning börjar på gymmet. Antingen om vi deltar i något sorts rörelsepass eller om vi börjar ”lyfta skrot”. För många räcker det så, och det är skönt att veta precis exakt vad som väntar varje pass.
Men för vissa av oss så är detta bara början.

Vi börjar undra vad som finns utanför skivstängers och spinningcyklars värld. 
Det första redskap som brukar dyka upp är kettlebellen. Denna fantastiska klump av metall försedd med ett handtag. Genom att svinga redskapet så skapas ett kraft som drar oss framåt, nedåt och uppåt vilket gör att hela kroppen måste aktiveras för att parera rörelsen.

För de som fortsätter utforska världen utanför kettlebellen – det finns en sådan – så dyker olika former av träning upp. Det kan röra sig om kroppsviktsträning, rörelse över naturliga hinder eller kanske biomekanisk träning där man tar hänsyn till bindvävens anatomi.

Vilken väg man än finner så är det viktigt att tänka på att veta vad man håller på med. YouTube och litteratur är en väg att gå. För den som vill ta nästa steg finns det en uppsjö av system där man finner instruktörer och certifieringar.

Är det så att skadan ändå är framme så finns Henza.se som resurs för att mildra och behandla smärta.

Med ett gott utbud av kinesiologitejp, sporttejp, crosstejp och ispåsar så ser Henza till att du som utövar har rätt förutsättningar till att kunna läka och förebygga skador. 

För dig som har disciplin nog att träna på egen hand så säljer Henza även träningsredskap och tillbehör till hemmagymmet, oavsett om det gäller träning på vardagsrumsgolvet eller i ett ombyggt garage.

Fler nyheter