Planera byggprojektet noga

03 april 2020 jonas olsson
Planera byggprojektet noga

Både det lilla och det stora byggprojektet kräver planering. Har man ingen plan för hur man vill att bygget ska se ut blir det svårt för byggföretaget att göra sitt jobb. Men ett byggföretag kan även komma med bra rekommendationer och idéer, bara man kan beskriva vilka behov man har. En plan hjälper till att ha koll på kostnader och förväntningar. Sätt därför en budget för vad renoveringen eller byggprojektet får kosta och planera sen utifrån den och era behov. En renovering kan kosta en hel del men den ökar också värdet på huset.

 

Bygglov krävs för ett extra fönster

Ska man bygga ut sitt hus med en tillbyggnad behöver man först ett bygglov. Detta behövs även om man till exempel vill öppna upp fasaden för att sätta in ett fönster eller för att ändra färg på huset. Självklart är det även viktigt att hitta ett bra byggföretag som sen kan bygga eller utföra renoveringen. Som ägare av fastigheten blir man i samband med bygglovet även utsedd till byggherre. Detta innebär att man är ansvarig för att arbetet utförs enligt de bestämmelser som finns i plan- och bygglagen. Därför är valet av byggföretag väldigt viktigt. Begär en offert från ett flertal olika byggföretag och jämför sedan. När man väljer byggföretag ska man inte bara titta på priset. Begär även referenser och ta även en kreditupplysning.

 

 

Totalentreprenad kan vara det bästa

Det kan vara en god idé att välja någon som erbjuder totalentreprenad. Ofta blir det billigare och man spar dessutom tid och slipper skriva kontrakt med flera olika hantverkare. Det finns exempelvis Snickare i örebro som även arbetar ihop med rörmokare, elektriker och plattsättare. Ett sådant byggföretag kan fixa både det stora och lilla byggprojektet. Som att till exempel renovera ett badrum, bygga en veranda, lägga nytt tak eller bygga ett helt nytt kök.

Fler nyheter