Ladda batterierna på golfbanan

07 april 2020 william eriksson
Ladda batterierna på golfbanan

Vi behöver alla någon slags paus från vardaglig stress, press och rutin. För somliga är det att vandra i skogen eller följa ett fotbollslag. Andra går ut och festar loss till helgen när arbetsdagen äntligen tagit slut på fredagseftermiddagen. Ett annat väldigt populärt sätt att fly från vardagens krav och som dessutom erbjuder frisk luft och motion är att spela golf. Många lockas av att spendera heldagar med att försöka få i den lilla bollen i det lilla hålet ute på de stora gräsplanerna. Och visst är det svårt att argumentera emot att det ser oerhört gemytligt att vandra omkring i lagom takt på golfbanan en behaglig sommarkväll?

 

Gå med i golfklubb 

Många golfare, absolut inte bara professionella golfare utan även privata hobbygolfare, är medlemmar i golfklubbar. Golfklubbar går att hitta i hela landet och här är ett exempel på en Golfklubb i Jönköping: https://skinnarebo.se/. Det ger ofta golfspelarna många fördelar att vara medlem i en golfklubb. Fördelar kan innebära bättre och mer tillgång till golfbanan, rabatterade priser eller erbjudande i golfklubbens restaurang, bar eller hotel. Det vill säga om det finns i anslutning till klubben. Ibland till och med kräver golfklubben att du ska vara medlem för att få spela på deras banor.

 

 

Flera hälsoaspekter 

Det finns även många fördelar ur ett hälsoperspektiv att gå med i en golfklubb och spela golf. En studie som gjordes vid Karolinska Institutet 2008 visade att svenskar som spelar golf lever i genomsnitt fem år längre än jämnåriga människor som inte spelar golf. Det var såklart väl känt sedan tidigare att motion är bra för hälsan, men med golf når man dessutom en större målgrupp. Eftersom det är en lågintensiv och skonsam sport, som ändå innehåller en hel del motion, kan det utföras av människor även i högre ålder. Så sätt igång att golfa och lev länge!  

Fler nyheter