Drömmarnas trädgård 2020

16 mars 2020 Lily Hansen
Drömmarnas trädgård 2020

Förändringarnas år är här, 2020 är ett omvälvande år och en utmärkt start om du vill förändra saker eller skapa något nytt. I takt med att soltimmarna blir fler, fåglarna kvittrar och det droppar från taken spirar även lust och idéer inom oss människor – vi vaknar ur vinterns dvala. Vilka sommarprojekt gror inom dig? För de allra flesta är det hem och trädgård som lockar. Drömmen om att få stoppa fingrarna i jorden, odla och se hur det gror är helt naturlig i oss. Att besöka en handelsträdgård och välja och vraka bland perenner och ettåringar. Välj ut tre saker att prioritera denna sommar!

 

Tungt blir lätt

Har du några irritationsobjekt som du behöver beta av för att känna lusten igen? Det kan vara ogräset i din plattsättning – gör slag i saken och gräv ur ordentligt och lägg ogräshämmande sättsand. Är det det allt för gamla och trötta trädet på gården. Behöver det ansas, kampas eller rent av sågas ner? Fatta ett beslut och ta hjälp. Anlita någon som hjälper dig att fälla trädet och som även genomför stubbfräsning så är det ur världen direkt och du kan skapa nytt på den ytan. Känn hur den tunga tanken blir lätt och inspirerande.

 

 

Experter och resurser lokalt

Vem fäller träd där du bor? Enklast är nästan att vända sig till en handelsträdgård eller plantskola och fråga om de gör det, alternativt om de känner till någon som gör det. Eller kolla på webben http://www.stangatradgard.se/. Har du tänkt på att de som jobbar på trädgården inte bara kan ge dig råd kring dina inköp av träd, buskar och blommor. De är ofta utbildade i att beskära träd och mycket mer. Om du vill göra en riktigt genomtänkt trädgård att vara stolt över så ta hjälp och råd från dem som verkligen kan och gärna hjälper till.

Fler nyheter